пятница, 1 мая 2020 г.

Якщо у дитини поганий апетит: поради для організації харчування.



Щоб успішно організувати харчування дитини зі зниженим апетитом, дорослим необхiдно виявляти винахiдливiсть
Важливо на початку годування дати дитинi продукти, якi пiдсилюють видiлення травних сокiв i тим самим полiпшують апетит.
 Це може бути:
-кислий фруктовий або ягiдний сiк;
-салат iз сирих овочiв;
-квашена капуста ;
-солоний огiрок.
 Для дiтей зi зниженим апетитом важливо дотримуватися режиму годування, а саме:
-уникати «перекусів»
- не давати їстiвного в промiжках мiж прийомами їжi;
- не дозволяти багато пити перед харчуванням.
У такому разi дитина охочiше розпочинатиме прийом їжi з рiдких страв.
Натомість можна дозволяти їй запивати тверду їжу водою, соком або овочевим вiдваром i, звичайно, не обмежувати пиття безпосередньо пiсля годування. Протягом певного часу можна спробувати метод «вiльного годування», тобто годувати дитину за її бажанням. Найулюбленiшi страви дитини варто готувати частiше за iншi, але при цьому дещо змiнювати рецептуру — наприклад, додавати багатi бiлком продукти (м’ясо, сир тощо).

Дiти охочiше їдять за загальним столом, у родинному колi, в товариствi iнших дiтей. Тож необхiдно виробити правило сiдати за стiл усiєю родиною. Інодi дитина погано їсть через те, що до початку годування перебуває в збудженому станi — занадто захоплена грою, заняттями. У цьому випадку можна дещо перенести (на 20-30 хв.) прийом їжi — дати час на те, щоб дитина заспокоїлася.  Харчування дітей в літній період, які особливості апетиту, коли дитині жарко. У спекотнi лiтнi днi або за високої температури повiтря в примiщеннi органiзм дитини втрачає багато рiдини. Це призводить до зменшення вироблення травних сокiв i зниження апетиту. У таких випадках можна: перед початком годування дати дитині трохи прохолодної кип’яченої води або несолодкого соку почати годування з кисломолочного напою. Або ж можна змiнити режим годування: у найспекотнiший полуденний час дати дитинi вдруге легкий снiданок — кефiр, булочку, фрукти обiд перенести на пiзнiший час, скажiмо, пiсля денного сну. У такому випадку дитина, добре вiдпочивши i зголоднiвши, легко впорається з досить калорiйним обiдом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

ПРО ВІДКРИТТЯ САДОЧКІВ

25 травня дитячі садки поновлять свою роботу. Однак, щоб перебування у дитячих закладах було безпечним, передусім  для дітей, МОЗ затвердило...